• خانه
  • افزایش ماندگاری شیر با عصاره رزماری
افزایش ماندگاری شیر با عصاره رزماری
isna.ir/xdRxr7

افزایش ماندگاری شیر با عصاره رزماری

  • کد خبر : 71
  • افزایش ماندگاری شیر با عصاره رزماری
  • نویسنده : مجمع
  • 1403/5/2
  • 2198

افزایش ماندگاری شیر با عصاره رزماری

 

 

محققان ایرانی با بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره گیاه رزماری، امکان استفاده از این عصاره در شیر پاستوریزه برای افزایش ماندگاری و ایمنی آن مورد مطالعه قرار داده‌اند.

به گزارش ایسنا، محصولات لبنی نقش مهمی در تغذیه انسان‌ها دارند، اما در طول مراحل تولید، نگهداری و عرضه، این محصولات به‌ویژه شیر، ممکن است با میکروارگانیسم‌های مختلفی آلوده شوند. اگر شرایط بهداشتی به درستی رعایت نشود، امکان فساد میکروبی افزایش می‌یابد که می‌تواند بر سلامت مصرف‌کنندگان تأثیر منفی بگذارد. برای استفاده بهتر و طولانی‌تر، محصولات لبنی باید دارای ویژگی‌های خاصی باشند که از فساد جلوگیری کند و در عین حال خواص مفیدی برای سلامت بدن داشته باشد.

شیر یک ماده غذایی بسیار فسادپذیر است و به همین دلیل نیاز به تدابیری برای افزایش ماندگاری آن وجود دارد. مهم ترین عامل محدودکننده عمر مفید شیر پاستوریزه، فساد میکروبی است. رشد و فعالیت میکروب‌ها به دلیل تأثیرات منفی که بر کیفیت شیر دارند، زمان نگهداری شیر را بسیار کوتاه می‌کند. استفاده از ترکیبات آنتی‌اکسیدانی طبیعی که بتوانند از اکسیداسیون مواد غذایی جلوگیری کنند، می‌تواند نقش مهمی در افزایش ماندگاری و کیفیت محصولات لبنی ایفا کند.

برای بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدمیکروبی عصاره هیدرواتانولی گیاه رزماری، زهرا ایزدی از گروه علوم و مهندسی باغبانی مجتمع آموزش عالی نهاوند دانشگاه بوعلی سینا، با همکاری بیمارستان بعثت همدان، یک مطالعه انجام داده‌اند.

 

 

چکیده ی خبر از ایسنا: isna.ir/xdRxr7

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0

نظر خود را ثبت کنید